Ervaar onze kwaliteit

Oog voor detail

Duurzaam

Een verantwoord rentmeesterschap m.b.t. omgaan met deze wereld is iets van deze tijd. Van Houwelingen Machinale Houtbewerking doet hier ook aan mee.

Wij persen onze houtkrullen tot briketten in onze eigen brikettenpers. Deze briketten worden 24/7 verbrand in onze geprogrammeerde houtkachel en verwarmen onze loods hiermee. Met zonnepanelen wekken we een gedeelte van ons stroomverbruik op en het  afval wordt gescheiden afgevoerd.

 

FSC®

Duurzaamheid is iets van deze tijd.

Daarom kunnen wij hout leveren onder het FSC® keurmerk. Dit houdt kortweg in dat het hout uit duurzaam beheerde bosgebieden komt en dus ook weer terug beplant wordt. Oftewel het wordt sociaal en ecologisch geproduceerd.

Hout

We streven ernaar om onze buitenkozijnen te maken uit “vol” hardhout.

Veel voorkomende houtsoorten zijn: meranti, mahonie, merbau eiken, vuren, grenen en oregon-pine. Omdat we met vaste leveranciers werken die weten welke eisen wij stellen aan het product kunnen we deze ook waarborgen. Gevingerlast hout gebruiken we zo min mogelijk.

Spuitwerk

Al onze producten spuiten we in watergedragen grondverf.

Om een laagdikte van 100mu te bereiken spuiten we minimaal 2 lagen en wordt er tussendoor geschuurd om een mooi glad resultaat te bereiken. Meerdere ral-kleuren zijn uiteraard mogelijk.

Contact

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie, vul dan het formulier in of bel 0184 652 540

Stel een vraag